Сторінками нашої історії

  
28 жовтня 1944 року... Саме цій визначній даті в історії України було просвячено нашу виховну годину: "Сторінками нашої історії. Визволення України від фашистських загарбників". Цей день в пам'яті всього українського народу постає радісно-гіркою датою. Адже саме цього дня радянські війська, звільнили останній населений пункт - с. Лавочне Львівської області, та перетнули кордон України. Ми з вихованцями здійснили екскурс в минуле, та пригадали ціною яких втрат і скалічених життів обійшлася нашій Україні ця перемога. Ми також покроково пригадали хід 680-денного звільнення української території.

Війна, що кров'ю і пожежами, фашистською неволею та рваними ранами окопів та вирв від вибухів неслася нашою землею - нарешті таки закінчилась.
   Але всі ці 1225 днів і ночей чорного жаху житумуть у пам'яті нашого народу. Ціну лише одного з них знає той хто пережив його. Та й ми, люди 21 століття знаємо її, тому так само, як і в 1941-му - прагнемо довгоочікуваного Миру. В ці дні, шануючи свою історію, ми - юні покоління, схиляємо голови перед тими, хто приніс Україні звільнення від фашистських загарбників.

Немає коментарів:

Дописати коментар