Міжнародний день миру

    Щороку 21 вересня в усьому світі відзначається Міжнародний День Миру. Започатковане це свято Генеральною Асамблеєю ООН. Генеральною Асамблеєю цей день проголошений як день відмови від насильства і припинення вогню у всьому світі. В цей день всі країни просять утримуватися від проведення військових дій.
   Щорічно 21 вересня в ООН проводяться різні заходи, які традиційно включають в себе Ходу Миру, яка є можливістю для людей усіх національностей, культур та ідеологій виразити готовність об'єднати зусилля для встановлення міцного миру.
   Саме цьому святові була присвячена наша година спілкування. Ми разом з учнями 7-го класу дізналися чимало цікавих фактів про історію виникнення свята,  про встановлення Дзвону Миру з монет пожертвуваних дітьми з усіх континентів.
Щороку 20-21 березня в штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку і в різних країнах за традицією звучить Дзвін Миру, закликаючи людей усієї нашої планети задуматися про важливість миру і  прикласти зусилля до захисту миру на планеті і збереження краси нашого спільного дому. Дзвін Миру - символ спокою, мирного життя і дружби, вічного братерства і солідарності народів, і заклик до дії в ім'я збереження миру і життя на Землі, збереження Людини і Культури. Також учні переглянули презентацію та дізналися про дівчинку Садако, що стала жертвою наслідків Другої Світової війни, та про її журавликів, та відзначили умови життя інших дітей на територіях, де зараз тривають військові дії. Учні висловили свої побажання, щодо реального припинення вогню на Сході нашої країни. І не лише 21 вересня. 
  Тож щиро хочеться долучитися до думки моїх вихованців і побажати Миру всім нам і нашій країні!

Немає коментарів:

Дописати коментар