75 років трагедії Бабиного Яру.

  
    Кожен народ повинен пам'ятати історію свого народу, якою б тяжкою і кровопролитною вона не була. 29-30 вересня 1941 року одна з таких дат, яка ввірвалась в нашу історію під гул Другої Світової війни і залишила щем і незагойну рану в серцях українців, адже в ці дні розпочалися масові розстріли переважно єврейського населення  здійснені німецьким окупаційним командуванням. Бабин Яр став всесвітньо відомим символом Голокосту, через більш ніж 100 тисяч життів відібраних не лише у мирних жителів, а й військовополонених, підпільників, партизанів, членів ОУН.
    Шануючи історію нашої землі, ми з вихованцями на годині спілкування присвяченій 75 річниці цієї трагедії, не могли не згадати про події тих далеких днів і вшанувати пам'ять загиблих. Діти  також переглянули презентацію: "У чому трагедія Бабиного Яру?!". Найбільше їх вразили фотографії тих самих Наказів до збору єврейського населення, документальні фото, а також той факт, що в більшості загиблими були жінки, діти та люди похилого віку. 
                               (Памятник дітям, що загинули в Бабиному Яру в 1941 році)
І в котре ми з учнями переконалися, що уроки історії свого народу безцінні, адже вчать нас цінувати найбільший скарб - людське життя.

Немає коментарів:

Дописати коментар