"Чорнобиль - скорбота пам'яті людської"

  30 років тому, у ніч з 25 на 26 квітня 1986 року о 1 годині 23 хв. 40 с. над четвертим реактором Чорнобильської атомної електростанції несподівано розірвало нічну темряву велетенське полум'я. У результаті аварії стався викид величезної кількості радіоактивних речовин з активної зони реактора, які радіоактивною хмарою перенеслись на великі відстані. Йод-131б цезій-134, - 137, стронцій- 90, плутоній-239, плутоній-240. Увесь цей радіоактивний дощ розлетівся і висіявся на територіях України, Білорусії та Росії. Радіоактивного забруднення зазнало майже 50% території України. В життя  мільйонів людей увійшли слова "радіація", "зона", "ліквідатор", "відселення".
  Чорнобильська біда торкнулась чорним крилом Житомирщини, Київщини, Чернігівщини. Найбільше постраждали Народицький, Олевський, Лугинський, Коростецький райони. "Мирний атом" став для України і прилеглих земель гірше війни.
   Сьогодні на виховній годині "Чорнобиль - скорбота пам'яті людської" ми з учнями дізналися більше про події тих днів, та про наслідки цієї трагедії для України та всього світу. Пегеглянули уривок відеофільму "Чорнобиль. Як  це було".
Згадали ми і героїв, які пожертвували своїм життям заради нас.
 
Доземно схиляємося в подяці перед ліквідаторами цієї страшної аварії. Перед живими. Перед пам'яттю до часу померлих від радіаційного смерчу.

Немає коментарів:

Дописати коментар